Groentefriet met falafel en yoghurtsaus
Friet met mayonaise nieuwe stijl! Groenten met een slanke dip.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 grote winterpenen
- ½ knolselderij
- 2 groene paprika's
- 3 el rijstolie
- 2 tl zeezoutmix groene kruiden (kruidenmolen)
- 234 g falafelballetjes (schaal)
- 13 g verse bieslook (bakje à 25 g)
- 100 ml magere yoghurt
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de winterpeen en knolselderij en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep elke 10 min. om.
- Verwarm tijdens de laatste 10 min. oventijd de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bieslook fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de groentefriet op een schaal en serveer met de bieslookdip en falafelballetjes.
combinatietip:
Lekker met speltpita's

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 675 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Groentefriet met falafel en yoghurtsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentefriet met falafel en yoghurtsaus

Verwarm de oven voor op 220 °C.

- 2 grote winterpenen
- ½ knolselderij
- 2 groene paprika's
Schil de winterpeen en knolselderij en snijd in frieten. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen.

- 3 el rijstolie
- 2 tl zeezoutmix groene kruiden
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout.

Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Schep elke 10 min. om.

- 234 g falafelballetjes
Verwarm tijdens de laatste 10 min. oventijd de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 13 g verse bieslook
- 100 ml magere yoghurt
Snijd ondertussen de bieslook fijn, meng met de yoghurt en breng op smaak met (versgemalen) peper.

Schep de groentefriet op een schaal en serveer met de bieslookdip en falafelballetjes. Lekker!
combinatietip:
Lekker met speltpita's