bewaar
Gehaktballetjes in yoghurtsaus
Gehaktballetjes in yoghurtsaus
bewaar

Gehaktballetjes in yoghurtsaus

Verdraaid lekker, ballen uit India. Zachtromig geserveerd met naanbrood en peentjes.

25 min. bereiden
386waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

half-om-halfgehakt

3 el

milde Indiase currypasta

25 g

ongezouten roomboter

2

uien

500 g

winterpeen

400 g

tomatenblokjes

4

naanbroden knoflook & koriander

200 ml

magere yoghurt

Verdraaid lekker, ballen uit India. Zachtromig geserveerd met naanbrood en peentjes.

Aan de slag

1

Meng het gehakt met 1/3 van de currypasta, peper en zout. Vorm kleine balletjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 min. gaar. Neem ze uit de pan.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de winterpeen in plakken. Bak de rest van de currypasta en de ui 3 min. in het bakvet. Bak de tomatenblokjes 5 min mee. Kook ondertussen de peen in 10 min. beetgaar.

3

Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes bij de saus en verwarm 2 min. Voeg de yoghurt toe en verwarm 1 min. zonder te koken. Serveer de gehaktballetjes met de peen en het brood.

tip

serveertipMeng 1 el gebakken currypasta met 4 el Griekse yoghurt. Lekker bij bloemkoolroosjes.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.