bewaar
Geroerbakte spruitjes in curry
Geroerbakte spruitjes in curry
bewaar

Geroerbakte spruitjes in curry

Onze eigen spruitjes in een Indiase curry? Blijkt verrassend goed te werken.

25 min. bereiden
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

uien

1 teen

knoflook

500 g

spruitjes

3 el

zonnebloemolie

3 el

milde Indiase currypasta

400 g

tomatenblokjes

4 el

amandelschaafsel

4 el

Griekse yoghurt

Onze eigen spruitjes in een Indiase curry? Blijkt verrassend goed te werken.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn en maak de spruitjes schoon. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de currypasta erbij en bak ook 1 min. mee. Schep de spruitjes erbij en roerbak ze op hoog vuur ca. 2 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 8 min. koken.

2

Bak ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Voeg de yoghurt toe aan het spruitjesmengsel en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spruitjes met de rijst en bestrooi met het amandelschaafsel.

combinatietipLekker met gegrilde tofu.