bewaar
Spiesjes met yoghurtsaus
Spiesjes met yoghurtsaus
bewaar

Spiesjes met yoghurtsaus

25 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

hamlappen

2

uien

1

rode paprika

4 el

olijfolie

4 grote

aardappelen

1

courgette

1 teen

knoflook

1 bakje

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • grillpan, satéstokjes

Aan de slag

1

Rijg het vlees, de ui en paprika om en om aan de satéprikkers. Bestrijk met 2 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.

2

Prik de aardappelen rondom in met een vork en pof ze in de magnetron op 700 watt in 12 min. gaar, keer halverwege. Wikkel ze in een schone theedoek en laat ze buiten de magnetron nog 2 min. nagaren.

3

Verhit ondertussen de grillpan en rooster de sjaslieks in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verhit 1 el olie in een hapjespan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de olie met de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de spiesjes, aardappelen en courgette over 4 borden. Serveer met de yoghurtsaus.

tip

algemeenOok lekker met kipfilet in plaats van hamlappen.