Preisoep met kruidencrème
Goedgevulde maaltijdsoep die in 15 minuten op tafel staat.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 kampioentjes (afbakbroodjes) (afbakbroodjes)
- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g gesneden prei (zak)
- 200 g kleintje aardappelschijfjes
- 1½ liter kraanwater
- 2 groentebouillontabletten
- 7½ g verse basilicum
- 100 g MonChou verse roomkaas
- 1 tl kerriepoeder
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de prei en aardappelschijfjes 3 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. en pureer met de staafmixer.
- Snijd ondertussen de blaadjes basilicum fijn en roer de roomkaas los. Prak het basilicum, de kerriepoeder en peper door de roomkaas.
- Snijd de broodjes open. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en schep in de kommen. Doe in elke kom een lepeltje van de basilicum-kerriecrème. Besmeer de broodjes met de rest van de crème en serveer bij de soep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 1.375 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Preisoep met kruidencrème
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Preisoep met kruidencrème
- 4 kampioentjes (afbakbroodjes)
Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g gesneden prei
- 200 g kleintje aardappelschijfjes
- 1½ liter kraanwater
- 2 groentebouillontabletten
Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de prei en aardappelschijfjes 3 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Kook de soep 10 min. en pureer met de staafmixer.
- 7½ g verse basilicum
- 100 g MonChou verse roomkaas
- 1 tl kerriepoeder
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum fijn en roer de roomkaas los. Prak het basilicum, de kerriepoeder en peper door de roomkaas.
Snijd de broodjes open. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en schep in de kommen. Doe in elke kom een lepeltje van de basilicum-kerriecrème.
Besmeer de broodjes met de rest van de crème en serveer bij de soep.