bewaar
Italiaans gehaktbrood (polpettone)
Italiaans gehaktbrood (polpettone)
bewaar

Italiaans gehaktbrood (polpettone)

Dit gehaktbrood zit vol smaak: kruidig gehakt, ui, knoflook, gegrilde paprika, mozzarella en spek.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
5 min. wachten
606waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

ui

1 teen

knoflook

3 sneetjes

witbrood

295 g

gegrilde rode paprika

125 g

mozzarella

20 g

verse platte peterselie

600 g

Italiaans gekruid gehakt

100 ml

halfvolle melk

160 g

pancetta

Dit heb je nodig

  • cakevorm (30 cm)

Dit gehaktbrood zit vol smaak: kruidig gehakt, ui, knoflook, gegrilde paprika, mozzarella en spek.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood. Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd ze in repen. Snijd de mozzarella in plakken en de peterselie fijn.

2

Meng het gehakt in een kom met de ui en knoflook. Doe de melk in een diep bord en week het brood 2 min. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Bekleed de bodem en randen van de cakevorm met de pancetta.

3

Verdeel 1/3 van het gehakt over de bodem van de cakevorm. Verdeel de helft van de paprika, de helft van de mozzarella en de helft van de peterselie erover. Verdeel 1/3 van het gehakt erover en vervolgens de rest van de paprika, peterselie en mozzarella. Verdeel 1/3 van het gehakt erover. Vouw de pancetta eromheen.

4

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven, laat 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Snijd in plakken en serveer.

combinatietipHeb je polpettone over? Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Koud smaakt-ie de volgende dag heerlijk op een knapperig wit broodje.

Italiaans gehaktbrood

Instructievideo - 03:53 min.