bewaar
Stoofvis met salami en paprika
Stoofvis met salami en paprika
bewaar

Stoofvis met salami en paprika

Zo simpel, zo lekker! Lekker pittig door de uitgebakken salami.

15 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

100 g

salami

1

paprikamix

2 el

traditionele olijfolie

125 ml

droge witte wijn

2 tl

kappertjes

300 g

verse schelvisfilet

20 g

verse platte peterselie

1 el

crema all' aceto balsamico di Modena balsamicosiroop

Zo simpel, zo lekker! Lekker pittig door de uitgebakken salami.

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de salami in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de salami 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.

2

Doe de wijn en kappertjes in de pan. Snijd de visfilet in stukken (1 stuk per persoon), bestrooi met peper en zout en leg tussen de paprika. Stoof de vis afgedekt in 8 min. gaar.

3

Snijd ondertussen de peterselie grof. Bestrooi de visstoof met de peterselie. Druppel er de balsamicosiroop over en serveer met de krieltjes.

tip

variatietipSchep de krieltjes om met 0.5 el pesto alla genovese (per persoon) voor een extra Italiaans accent.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.