bewaar
Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo
Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo
bewaar

Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo

De boerenkool gaat eerst in de wok en dan op een knapperig broodje met gebakken chorizo en buffelmozzarella.

25 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

1

boule beurre brood

2 tenen

knoflook

4 el

extra vierge olijfolie

250 g

chorizo pamplona

300 g

verse boerenkool

250 g

buffelmozzarella

4 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

De boerenkool gaat eerst in de wok en dan op een knapperig broodje met gebakken chorizo en buffelmozzarella.

Aan de slag

1

Verhit de grillpan. Snijd de kapjes van het brood. Snijd de rest in sneetjes en halveer ze. Gril in 2 delen in 8 min. goudbruin, keer halverwege.

2

Halveer de knoflook en wrijf 1 kant van de broodjes ermee in. Besprenkel ze daarna met de olie en bestrooi met zout. Leg de bruschette op een platte schaal.

3

Snijd de rest van de knoflook fijn en zet apart. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de chorizo in 5 min. krokant. Keer regelmatig, want de worst verbrandt snel. Schep uit de pan en fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur 4 min.

4

Schep de boerenkool op de bruschette en verdeel de chorizo erover. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de chorizo. Garneer met de kappertjes en bestrooi met (versgemalen) peper.

tip

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.