bewaar
Amuse van kalfsfilet en kwartelei
Amuse van kalfsfilet en kwartelei
bewaar

Amuse van kalfsfilet en kwartelei

Chic borrelhapje op zelfgemaakte toastjes.

10 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boule beurre brood

2

kwarteleieren

8 blaadjes

rucola

50 g

kalfsfilet met uitjes

1

cherrytomaten

12

snackaugurken

4 sprietjes

verse bieslook

Chic borrelhapje op zelfgemaakte toastjes.

Aan de slag

1

Snijd het brood in sneetjes (1 sneetje per 2 personen) van een ½ cm dik en halveer in de breedte. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de sneetjes brood.

2

Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de kwarteleitjes 2 min. en 30 sec. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze in de lengte.

3

Leg elk toastje op een bord. Leg op elk toastje 2 blaadjes rucola. Vorm met 2 theelepels langwerpige balletjes (quenelles) kalfsfilet en verdeel ze over de toastjes. Bestrooi met wat uitjes.

4

Snijd de cherrytomaten in 4 partjes. Leg op elk toastje 1 partje tomaat en een ½ kwarteleitje. Verdeel de augurken erover. Garneer met de bieslook. Bestrooi met peper.

tip

variatietipKun je in jouw winkel geen kalfsfilet met uitjes vinden, vervang hem dan door filet americain.