bewaar
Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo
Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo
bewaar

Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo

Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo.

30 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappel

600 g

verse boerenkool

200 g

chorizo pamplona

4

sjalotten

2 tenen

knoflook

2 tl

paprikapoeder

275 ml

melk

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn.

2

Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit hierin de sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de sjalot erdoor. Verdeel de chorizo over de stamppot en serveer.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.