Boe­ren­kool­stamp­pot met uit­ge­bak­ken cho­ri­zo

Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo. 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn.
  2. Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit hierin de sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de sjalot erdoor. Verdeel de chorizo over de stamppot en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­stamp­pot met uit­ge­bak­ken cho­ri­zo

1
1
  • 1½ kg kruimige aardappel
  • 600 g boerenkool

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 200 g chorizo pamplona

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn.

4
4
  • 2 tl paprikapoeder

Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit hierin de sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.

5
5
  • 275 ml melk

Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

6
6

Schep de sjalot en knoflook erdoor. Verdeel de chorizo over de stamppot en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.