Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo
Boerenkool met worst? Ja, maar deze keer kiezen we voor chorizo.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1½ kg kruimige aardappel
- 600 g verse boerenkool
- 200 g chorizo pamplona (hele worst)
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 tl paprikapoeder
- 275 ml melk
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn.
- Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit hierin de sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur. Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de sjalot erdoor. Verdeel de chorizo over de stamppot en serveer.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 920 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkoolstamppot met uitgebakken chorizo
- 1½ kg kruimige aardappel
- 600 g verse boerenkool
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de boerenkool in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.
- 200 g chorizo pamplona
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur.
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en de knoflook fijn.
- 2 tl paprikapoeder
Neem de chorizo met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet zitten. Fruit hierin de sjalot, knoflook en paprikapoeder 5 min. op laag vuur.
- 275 ml melk
Giet de aardappelen en boerenkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Schep de sjalot en knoflook erdoor. Verdeel de chorizo over de stamppot en serveer.