bewaar
Pastinaakstamppot met uienjus
Pastinaakstamppot met uienjus
bewaar

Pastinaakstamppot met uienjus

De tikje zoete smaak van de pastinaak past goed bij de uitgesproken salie en oude Beemsterkaas.

30 min. bereiden
272waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kruimige aardappelen

800 g

pastinaken

3

rode uien

4 el

traditionele olijfolie

7.5 g

verse salieblaadjes

1 el

appelstroop

150 ml

appelsap

1 tl

aardappelzetmeel

1 tl

kraanwater

150 g

oude Beemster 30+

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De tikje zoete smaak van de pastinaak past goed bij de uitgesproken salie en oude Beemsterkaas.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen met de pastinaak in water met zout in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alleen de blaadjes van de salie in 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. Voeg de appelstroop en het appelsap toe en breng aan de kook. Los het aardappelzetmeel op in het water. Voeg toe en roer tot een gebonden jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de kaas in blokjes van 1/2 cm (brunoise). Giet de aardappelen en pastinaak af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 pers.) op. Stamp de aardappelen met de pastinaak, het kookvocht en de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de salie en uienjus.

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastinaakstamppot met uienjus

De tikje zoete smaak van de pastinaak past goed bij de uitgesproken salie en oude Beemsterkaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig