Pas­ti­naak­stamp­pot met pad­den­stoe­len en ba­con

Pastinaak in je stamppot, we love it! Jij ook?

(12) waardeer
hollands hoofdgerecht Pastinaak in je stamppot, we love it! Jij ook? 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de baconreepjes op middelhoog vuur in 8 min. krokant. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de champignons in plakjes.
  4. Zet het vuur laag. Voeg de tijm, champignons en sjalotten aan de bacon toe en laat op laag vuur in 8 min. gaar worden
  5. Verwarm de melk. Giet de aardappelen en pastinaak af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper. Serveer de stamppot met het champignonmengsel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 17 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Pastinaakstamppot met paddenstoelen en bacon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ti­naak­stamp­pot met pad­den­stoe­len en ba­con

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 800 g pastinaken

Schil de pastinaak en snijd in plakjes van 1 cm dik. Kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.

3
3
  • 1 el milde olijfolie
  • 150 g baconreepjes

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de baconreepjes op middelhoog vuur in 8 min. krokant.

4
4
  • 3 takjes verse tijm
  • 400 g kastanjechampignons

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de champignons in plakjes.

5
5
  • 125 g gesneden sjalotten

Zet het vuur laag. Voeg de tijm, champignons en sjalotten aan de bacon toe en laat op laag vuur in 8 min. gaar worden

6
6
  • 200 ml halfvolle melk

Verwarm de melk. Giet de aardappelen en pastinaak af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper.

7
7

Serveer de stamppot met het champignonmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.