Pasta­scho­tel met prei en gar­na­len

Fifty-fifty: eerst zelf koken, en vervolgens doet de oven de rest.

(170) waardeer
italiaans hoofdgerecht Fifty-fifty: eerst zelf koken, en vervolgens doet de oven de rest. 2 personen
3 170

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was ondertussen de prei en snijd deze in ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de dille fijn. Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 2 min. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. mee.
  3. Schep de pasta, helft van de kaassaus en de garnalen erdoor. Doe de pasta in de ovenschaal. Schenk de rest van de kaassaus erover. Bak de pastaschotel in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

bereidingstip:

Weinig tijd? Bak de pastaschotel in enkele minuten onder de hete ovengrill goudbruin.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.460 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Pastaschotel met prei en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­scho­tel met prei en gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g penne

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 prei
  • 1 el verse dille

Was ondertussen de prei en snijd deze in ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de dille fijn.

4
4
  • 49 g Maggi mix voor kaassaus

Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 2 min. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 150 g seabob garnalen

Schep de pasta, helft van de kaassaus en de garnalen erdoor. Doe de pasta in de ovenschaal. Schenk de rest van de kaassaus erover.

7
7

Bak de pastaschotel in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

bereidingstip:

Weinig tijd? Bak de pastaschotel in enkele minuten onder de hete ovengrill goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.