bewaar
Panna cotta met rum en steranijs in chocoladecupjes
Panna cotta met rum en steranijs in chocoladecupjes
bewaar

Panna cotta met rum en steranijs in chocoladecupjes

Echt feestelijk en lekker fris: chocoladecupjes met fluweelzachte panna cotta

25 min. bereiden
1 uur wachten
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blaadjes

gelatine

1

vanillestokje

6

steranijsjes

40 g

lichtbruine basterdsuiker

150 ml

verse slagroom

2 el

bruine rum

8

chocolade ijscups

Dit heb je nodig

  • braadslee

Echt feestelijk en lekker fris: chocoladecupjes met fluweelzachte panna cotta

Aan de slag

1

Leg de gelatine 5 min. in een kom met koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng het vanillestokje, merg, de slagroom, suiker en steranijs in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de rum toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost.

2

Zet de pan in de braadslee in een laag koud water en laat al roerend snel afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje en de steranijs en verdeel de panna cotta over de chocolade cups. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.

3

Versier vlak voor het serveren met een steranijs (deze kun je niet eten).

serveertipGeen chocoladecups? Je kunt de panna cotta ook in (borrel)glaasjes laten opstijven in de koelkast en er vlak voor serveren pure chocolade overheen schaven.
bereidingstipJe kunt de panna cotta 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koekast.

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panna cotta met rum en steranijs in chocoladecupjes

Echt feestelijk en lekker fris: chocoladecupjes met fluweelzachte panna cotta

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig