bewaar
Ratatouilletaart met aardpeer
Ratatouilletaart met aardpeer
bewaar

Ratatouilletaart met aardpeer

Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
5 min. wachten
163waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 el

zonnebloemolie

750 g

aardpeer

1 blik

super croissantdeeg

375 g

ratatouille à la Provençale in blik

150 g

zachte geitenkaas 55+

70 g

tomatenpuree

2

middelgrote eieren

20 g

verse platte peterselie

50 ml

zonnebloemolie

½ teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 20 cm)

  • staafmixer

Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in. Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.

2

Doe de ratatouille in een kom. Verkruimel de kaas erboven. Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg. Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie. Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kruidenolie en serveer.

bewaartipDe taart is ook lekker op kamertemperatuur. Je kunt hem ’s middags al maken en buiten de koelkast bewaren.