bewaar
Naanbroodjes met kiptikka
Naanbroodjes met kiptikka
bewaar

Naanbroodjes met kiptikka

50 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 teen

knoflook

3 cm

verse gemberwortel

1 zakje

verse koriander

1

limoen

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

chilipoeder

1 tl

gemalen komijn

300 g

Griekse yoghurt

3 el

traditionele olijfolie

500 g

kipfilet

4

naanbroden knoflook & koriander

½ zakje

jonge bladsla

Aan de slag

Pel uien en snipper 1 ui heel fijn. 1 ui in flinterdunne ringen snijden. Pel knoflook, schil gember en hak beide heel fijn. Hak helft van koriander fijn en pers 1 limoen uit. Roer in kom gesnipperde ui, knoflook, gember, fijngehakte koriander, limoensap, gemalen koriander, komijn, chilipoeder, 1 theeleepel zout, peper en 75 g yoghurt door elkaar. Snijd kipfilets in blokjes, schep door yoghurtmengsel en laat ca. 2 uur afgedekt in koelkast marineren. Verwarm grill op hoogste stand voor. Bekleed grillplaat met aluminiumfolie en leg met marinade omhulde kip erop. Bestrijk kip met olie. Schuif bakplaat ca. 15 cm onder hete grill en rooster kip in 15 à 20 minuten mooi bruin, schep af en toe om. Snijd andere limoen in dunne plakjes. Rooster naanbroodjes onder grill, snijd door midden en bestrijk onderste helften met rest van yoghurt. Leg op vier borden. Verdeel sla over vier borden en schep kiptikka erop. Uiringen, rest van korianderbladajes en plakjes limoen erover verdelen. Leg bovenste helft van naanbroodjes erop.