Zoete aardappelrösti met geroosterde portobello

Advertentie
Ingrediënten
- 2 portobello champignons
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilip
- 2 geroosterde paprika's (pot ` 465 g)
- 100 g Roquefort of Danish Blue
- ½ zakje knoflookbieslook (` 20 g)
- 300 g zoete aardappels
- grof zeezout
- (versgemalen) zwarte peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 zakje veldsla (75 g)
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Portobello's schoonvegen met keukenpapier, rondom bestrijken met chiliolie en minstens 10 minuten laten liggen. Paprika's in reepjes snijden. Roquefort verkruimelen. Bieslook fijn knippen. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Zout en peper erboven malen. Helft van bieslook erdoor scheppen. Mengsel in 6 porties verdelen. In grillpan portobello's in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar roosteren, halverwege keren. Intussen in grote koekenpan olijfolie verhitten en bergjes geraspte aardappel erin scheppen. Bergjes platdrukken en in 2 à 3 minuten bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en andere kant bruinbakken. Veldsla over twee borden verdelen. Röstikoekjes in midden dakpansgewijs erop leggen. Geroosterde portobello's op röstikoekjes leggen en garneren met paprikareepjes. Roquefort en rest van bieslook erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 50 g
- vet 44 g