Menu
Mexicaans gehakt
Ingrediënten
- 1 1/2 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Paprikapoeder
- 450 gram Rundergehakt
- 2 stuks Groene paprika
- 1 stuks Rode paprika
- 1 blik mais
- 1 teen Knoflook
- 1 a 2 stuks uien
- 275 gram rijst
- 3 eetlepels Olijolie
Bereiden
Uien pellen, klein snijden. Paprika's; zaadlijsten verwijderen en klein snijden. Knoflook persen. Het gehakt mengen met paprikapoeder en knoflook en hiervan kleine ballen draaien. Water opzetten voor het koken van de rijst.
Olijfolie in de braadpan doen en zodra de temperatuur goed is de gehaktballen toevoegen en rondom bruin bakken. Gehktballen uit de pan nemen en op een bord warm houden.
In pan uien bakken, zodra de uien bruin worden de paprika toevoegen. Circa 5 minuten bakken. Gehaktballen toevoegen. Chilipoeder over het geheel strooien en even laten meebakken. 1 1/2 kopje warm water toevoegen. Het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes laten sudderen. Ondertussen rijst koken. Na 15 minuten de mais, zonder vocht, toevoegen en nog 5 minuten laten sudderen.
Materialen
Grote braadpan