Gestoofde rodekool met peer en kaneel

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 50 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 13-03-2013 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo fijngesneden rodekoolreepjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetl suiker
  • snufje zout
  • 1 eetl wijnazijn
  • 300 ml water
  • 3 stevige handperen, in blokjes
  • 1 theel allesbinder of maizena (eventueel)

Bereiden

Zet de kool op met de kruidnagels, kaneelstokje, suiker, zout, wijnazijn en water en laat aan de kook komen. Kook de kool in ca. 50 min. op lage stand beetgaar. Voeg als laatste de handperen toe en stoof deze nog 5 min. mee. Bind het kookvocht eventueel met maizena of allesbinder.

Bronvermelding