(Volkoren)pasta met notensaus - Pasta integrale con salsa di noci

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 24-09-2011 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

400 g pasta naar keus 18 gepelde walnoten 50 g pijnboompitten 1/2 teen knoflook 2 el bladpeterselie, grof gehakt 1 el droog broodkruim 4 el Parmezaanse kaas, geraspt 2,5 dl room 40 g roomboter, gesmolten zout en peper Hak de walnoten, de pijnboompitten, het broodkruim, de knoflook en de peterselie in een keukenmachine of met een staafmixer fijn en doe alles in een steelpan. Giet de room er voorzichtig al roerend bij tijdens het verwarmen van de saus en vervolgens 2 el Parmezaanse kaas. De saus mag niet koken. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de pasta al dente in een grote pan met kokend water en zout. Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en voeg de saus samen met 2 el Parmezaanse kaas en de gesmolten boter toe en roer de pasta voorzichtig om. Schep de pasta op verwarmde borden. Strooi vervolgens wat Parmezaanse kaas over de pasta en serveer meteen.

Bronvermelding