01.5 - Soepgroente: Groentesoep (natriumarm)

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-04-2021 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram soepvlees
  • 200 gram soepballetjes (zie recept)
  • ** ** ** ** **
  • 300 gram soepgroente
  • 125 gram gesneden champignons
  • 100 gram winterwortel, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • ** ** ** ** **
  • 1 natriumarm groentebouillonblokje
  • 2 laurierbladeren
  • 2 kruidnagels
  • peper
  • 3 theelepels natriumarme bouillonpoeder
  • 1 kruidenbuiltje voor vlees
  • 1 theelepel lavas
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • paprikapoeder pikant
  • foelie
  • gedroogde selderie

Bereiden

-Doe 2½ liter water in een soeppan, voeg het soepvlees toe en breng dit aan de kook. Als het kookt, afschuimen en het bouillonblokje, peper, laurierbladeren, ui, winterpeen, kruidnagels, kruidenbuiltje en toevoegen, roeren en 2½ uur laten trekken. -Na 2½ uur het soepvlees eruit halen en snij het in kleine blokjes. -Voeg de lavas, tijm, rozemarijn en de gedroogde peterselie toe en roer het geheel door. -Voeg de soepgroente, champignons en het soepvlees toe en roer alles goed door elkaar en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken. -Voeg de soepballetjes toe en laat het nog 5 minuten zachtjes koken. -Kruid de soep af met de bouillonpoeder, paprikapoeder, lavas, selderieblad en foelie. --Eet smakelijk.

Materialen

Soeppan

Bronvermelding