Speculaas-croissantrolletjes

Leuk & snel

- 00:50 min.

Croissantjes zijn natuurlijk altijd een goed idee. Maar deze rolletjes mét speculaaskruiden maken van het (Sinterklaas)ontbijt nu echt een feestje. Bakken maar, die speculaas-croissantrolletjes!

INGREDIËNTEN
150 g ongezouten roomboter + extra voor invetten
150 g bakkersspeculaas
1 el koek- en speculaaskruiden
100 g lichtbruine basterdsuiker
1 blik AH supercroissantdeeg
100 g zuivelspread

Keukenspullen
bakpapier
lasagne/brownievorm (28 x 21 x 7 cm, uit bakvormenset rechthoekig, AH Spaaractie, ingevet)

Speculaas verkruimelen 
Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel de speculaas tot fijn kruim. Roer de koekkruiden en basterdsuiker door de boter.

Croissantdeeg maken
Haal het croissantdeeg uit het blik en rol uit op een vel bakpapier zodat de lange kant naar je toe ligt. Druk de stippellijnen dicht zodat je 1 grote lap deeg hebt. Smeer het deeg voorzichtig in met het boter-kruidenmengsel en bestrooi met de helft van het speculaaskruim, laat ca. 2 cm van de randen vrij.

Speculaas-croissantrolletjes maken
Rol het deeg vanaf de lange kant strak op. Druk met je vingers de naad plat, zodat je een egale ronde rol krijgt. Snijd ca. 1 cm van de uiteinden van de deegrol, deze gebruik je niet. Snijd de deegrol in 20 gelijke stukken. Plaats de deegstukken op een snijkant naast elkaar in de brownievorm. Bak in ca. 20 min. lichtbruin en gaar. Haal de croissantrolletjes uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm. Besmeer de rolletjes met de zuivelspread en bestrooi met de rest van het speculaaskruim. Laat nog 15 min. in de vorm afkoelen.