Pizza al tartufo

Leuk & snel

- 00:39 min.

Zelf pizza maken? Deze pizza al tartufo met truffel, buffelmozzarella en parmaham is er één voor op ’t lijstje! We maken deze ‘pizza bianco’, wat betekent dat hij geen tomatensaus heeft, met koelvers deeg – maar je kan natuurlijk ook aan de slag met je eigen pizzadeeg. 

INGREDIËNTEN
920 g koelvers pizzadeeg
3 el milde olijfolie
3 bollen buffelmozzarella
6 el truffeltapenade
8 el mascarpone
80 g parmaham
85 g rucola

Keukenspullen
bakplaten

Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 220°C. 

Pizza al tartufo maken
Rol de rollen pizzadeeg uit met het bijgeleverde bakpapier. Besprenkel met ⅔ van de olie en smeer ook de randen goed in. Laat de mozzarella goed uitlekken, knijp alle vocht eruit. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de bodems. Verdeel ⅓ van de truffeltapenade over de pizza’s. Bestrooi met peper en eventueel zout.

Truffelsaus maken en toppings voorbereiden
Meng ondertussen de rest van de truffeltapenade met de mascarpone tot een dunne saus. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe om het wat dunner te maken. Scheur de parmaham in repen.

Pizza al tartufo serveren
Neem de pizza’s uit de oven, bestrooi met de helft van de rucola, beleg met de helft van de parmaham en besprenkel met de helft van de truffelsaus. Bestrooi rijkelijk met versgemalen zwarte peper en besprenkel met de helft van de rest van de olie. Herhaal dit met de laatste 2 pizza’s.

KOOKSTAPTIP Heb je geen 2 bakplaten, bekleed dan een rooster met bakpapier.