Spinaziepancakes met fruit en yoghurtsaus

Leuk & snel

- 00:58 min.

Ons favoriete ontbijt? Pannenkoeken natuurlijk! Deze pannenkoekjes maak je met spinazie: worden ze niet alleen mooi groen van, maar zo krijg je ook al tijdens het ontbijt extra groente binnen. Het fruit en de saus van yoghurt bovenop maken dit lekkere ontbijtje helemaal af. 

INGREDIËNTEN
100 g diepvriesspinazie (ontdooid)
1 rijpe banaan
350 ml halfvolle melk (pak 500 ml, De Zaanse Hoeve)
250 g mix voor American pancakes naturel
20 g boter
150 g doosjevol blauwe bes-framboos (diepvries, ontdooid)
150 g yoghurt
50 g cranberry-pittenmix (beker 255 g, AH Verrijker)

Keukenspullen
Blender

Pannenkoeken beslag maken
Knijp de spinazie goed uit. Snijd de banaan in 3 stukken. Doe de spinazie, banaan, melk en beslagmix in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 5 min. staan.

Pancakes bakken
Verhit 5 g boter op middelhoog vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor 3 pancakes 3 flinke el beslag in de pan. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer na 3 min. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 9 pancakes.

Pancakes serveren
Hou 3 el fruit apart voor de garnering. Meng de rest van het fruit met de yoghurt. Leg op elk bord een stapel van 3 pancakes. Verdeel de fruityoghurt erover. Schep het overgebleven fruit erover en bestrooi met de cranberry-pittenmix.

TIP Probeer ook eens een hartige versie van de pancakes met cottagecheese, uitgebakken spek en wat gemalen peper.

BEWAARTIP Je kunt de pancakes t/m stap 2 van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar tot 2 dagen in een luchtdichte doos in de koelkast. Verwarm voor het serveren om en om in een koekenpan. Invriezen kan ook: bewaar tot 3 maanden in een luchtdicht afgesloten bakje. Laat iets ontdooien en verwarm ze in een koekenpan.