bewaar
IJs met fruit en vruchtensap
IJs met fruit en vruchtensap
bewaar

IJs met fruit en vruchtensap

15 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pitloze druiven

1

groene appel

125 ml

slagroom

1 eetlepel

(fijne tafel)suiker

½

limoen

100 ml

appelsap

250 ml

vanilleijs

4

choco-koekrolletjes

Aan de slag

Snijd de druiven doormidden. Was de appel en snijd hem in dunne partjes. Schep het fruit door elkaar. Klop de slagroom stijf met de suiker en het limoensap. Verdeel over elke ijscoupe een eetlepel fruit en giet hier 25 ml appelsap over. Schep nu twee bolletjes vanille-ijs in elk glas. Verdeel de rest van het appel-druivenmengsel erover en schep tot slot de limoenslagroom erop. Steek een rietje in de ijsjes en maak ze af met een parapluutje en een ijswafeltje.