Witte asperges met truffelburrata

Receptvideo

- 00:30 min.

Gegrilde asperges met burrata is je nieuwe favoriete combi! Witte asperges serveer je op de klassieke wijze natuurlijk met ham, ei en botersaus, maar wij doen het eens anders: met burrata met truffel! Het witte goud met een zachte kaas, dat alleen klinkt toch al hemels? Nou, zo proeft het dus ook! Een heerlijk bijgerecht voor een hemelse avond.

INGREDIËNTEN
1 kilo witte asperges 
2 el olijfolie 
250 g romaatjes (schaal) 
1 el pijnboompitten 
150 g burrata met truffel (Zanetti) 
2 el kappertjes 
3 takjes basilicum (bakje 15 g) 
2 el cremaceto classico (flesje 250 ml, Mazetti)

Keukenspullen
grillpan

Asperges grillen
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Besprenkel met de olie. Verhit de grillpan en gril de asperges, afhankelijk van de dikte, in ca. 8 min. beetgaar, keer regelmatig en verdeel over een platte schaal. Knip de tomaten in trosjes en gril in dezelfde pan 4 min. 

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.

Gegrilde asperges serveren
Verdeel de tomaten, burrata, kappertjes, pijnboompitten en blaadjes basilicum over de asperges. Besprenkel met de cremaceto en bestrooi met peper en zout. Lekker met ciabatta en (parma)ham.

TIP
Je kunt voor dit gerecht ook gewone burrata gebruiken. Voeg eventueel truffeltapenade naar smaak toe aan het gerecht.