Romige pasta met courgette

Leuk & snel

- 00:21 min.

Is ‘wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Dan is deze pasta met sinaasappelsaus een ideaal antwoord voor vanavond. En je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig! De pasta wordt romig én fris door de smaakvolle sinaasappelsaus. De courgette snijd je in sierlijke slierten, die extra smaak krijgen als je ze grilt. Als finishing touch top je de romige pasta af met Parmezaanse kaas.

INGREDIËNTEN
1 courgette
2 el milde olijfolie
250 g verse tagliatelle all'uovo
1 sinaasappel
50 g Parmigiano Reggiano
125 g mascarpone

Keukenspullen
aluminiumfolie
grillpan

Pasta met courgette maken
Snijd de courgette met een scherp mes in de lengte in 8 dunne plakken en schep om met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette 3 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan. Leg op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de tagliatelle in 4 min. beetgaar. Giet af maar vang 150 ml kookvocht op (per 2 personen).

Sinaasappelsaus maken
Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer het sinaasappelrasp en -sap los met de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de mascarponesaus met het kookvocht door de pasta.

Romige pasta met courgette en sinaasappelsaus = klaar!
Verdeel de pasta over de vier borden. Leg de gegrilde courgette erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.