bewaar
Pasta met courgette roomsaus
Pasta met courgette roomsaus
bewaar

Pasta met courgette roomsaus

20 min. bereiden
165waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

2 tenen

knoflook

2

courgette

3 el

traditionele olijfolie

225 g

diepvries tuinerwten

2 el

citroensap

250 ml

crème fraîche

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de knoflook in plakjes en de courgette in halve plakjes. Verhit ⅔ van de olie in een wok en fruit hierin de knoflook. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.

2

Roerbak de courgette en de tuinerwten 5 min., voeg dan het citroensap toe en verwarm het mengsel nog 2 min. Voeg de crème fraîche light toe en warm, zonder koken, nog een paar minuten door. Snijd de baslicumblaadjes grof. Roer de knoflook en de basilicumblaadjes (houd wat basilicumblaadjes achter voor de garnering) door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de fusilli af, schep de olie erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel de pasta over borden, schep de courgette-roomsaus erover en bestrooi de borden met de rest van het basilicum.