Gezonde pizza met courgette

Leuk & snel

- 01:17 min.

Een pizza die gezond is? Yes, please! Nou, welkom in healthy heaven, waar deze gezonde pizza met courgette en mozzarella op het menu staat. Geloof ons, die wil je geproefd hebben. 

INGREDIËNTEN
100 g volkoren speltmeel
100 g volkoren tarwemeel
2 el traditionele olijfolie
3 g gedroogde gist
125 ml lauwwarm water
1 courgette
125 g mozzarella
50 g tomatenpuree
25 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
1 tl gedroogde oregano
7.5 g verse basilicum

Pizzadeeg maken
Doe al het meel met ¾ van de olijfolie, de gist, het lauwwarme water en een snufje zout in een grote kom. Roer eerst met een spatel en kneed dan 5 min. met je handen tot een glad deeg. Maak er een bol van, leg in de kom en dek af met vershoudfolie. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen tot het is verdubbeld. 

Pizzadeeg rijzen
Bestrooi de ondergrond waarop je werkt met wat extra meel. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties, maak 2 bollen en leg ze op het werkblad. Leg er een schone (thee)doek overheen en laat nog een keer 1 uur rijzen. 

Courgette snijden
Verwarm de oven met daarin de pizzasteen voor op 230 °C. Snijd de courgette in plakjes van ca. een ½ cm en meng met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de courgette ca. 3-5 min. Keer halverwege. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes.

Gezonde pizza maken
Bestuif het werkblad met wat meel. Rol 1 bol deeg met behulp van een deegroller tot een pizzabodem van 18-20 cm Ø. Besmeer de pizzabodem met de tomatenpuree en laat 1 cm van de rand vrij. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de kaas en oregano. Verdeel de courgette erover en bestrooi met versgemalen peper. Schep de pizza met een pizzaschep op de pizzasteen. Bak in ca. 12 min. gaar in de oven. Schep de pizza uit de oven, bestrooi met de basilicumblaadjes en serveer direct. Bak zo ook de andere pizza.

Bereidingstip Heb je geen pizzasteen, verwarm dan je bakplaat 30 min. mee in de oven. Gebruik wel altijd bakpapier of een pizzaschep.