Gezonde snackrepen

Leuk & snel

- 00:26 min.

Gezonde notenrepen: het ideale tussendoortje voor in de broodtrommel van je kids. Deze snackreep maak je met noten, dadels, havermout en vanille en ze zijn al in 10 minuten klaar voor de oven. Een gezonde snack die ook heel leuk is om samen met de kinderen te maken. Even geduld en dan … smullen maar!

INGREDIËNTEN
200 g ongezouten notenmix (zak)
75 g zonnebloempitten
3 el olijfolie
1 vanillestokje
175 g havermout
200 g dadels zonder pit (zak 500 g, AH Biologisch) 

Keukenspullen
rechthoekig bakblik of ovenschaal 27 x 17 cm
bakpapier
keukenmachine

Noten roosteren
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de noten en pitten over een bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in het  midden van de oven, tot ze lekker gaan ruiken en goudbruin zijn. Vet ondertussen het bakblik in met 1 el olie en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier licht in. Zorg dat het papier overhangt aan beide zijden.

Noten malen
Laat de noten iets afkoelen en schep in de keukenmachine. Verlaag de oven- temperatuur naar 180 °C. Snijd het vanille- stokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit. Maal de noten en pitten met de havermout, dadels, de rest van de olie en het vanillemerg tot een iets plakkerig mengsel.

Gezonde notenrepen maken
Schep het mengsel in het bakblik. Druk stevig aan met de onderkant van een glas of kom. Bak het notenmengsel ca. 30 min. in het midden van de oven tot het stevig is. Laat 10 min. afkoelen en snijd in de vorm in 16 reepjes. Laat nog 15 min. helemaal afkoelen en gebruik dan het bakpapier om de repen uit het bakblik te halen.

TIP
In een luchtdichte bak kun je de repen 1 week bewaren. In de vriezer kun je ze 2 maanden bewaren. Haal ze er de avond van tevoren uit.