Ro­mi­ge pas­ta met pad­de­stoe­len

(107) waardeer
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 107

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Penne beetgaar koken. Paddestoelen schoonvegen en in plakken snijden. In koekenpan 4 el olie verhitten. Plakjes knoflook 1 min. zachtjes fruiten. Paddestoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 min. al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en citroenpeper. Op bord scheppen. In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen. Pasta terugdoen in pan. Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen. Paddestoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen. Al omscheppend nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Pasta overdoen in twee grote warme kommen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.065 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 69 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.