bewaar
Romige pasta met paddestoelen
Romige pasta met paddestoelen
bewaar

Romige pasta met paddestoelen

30 min. bereiden
108waarderingen

Ingrediënten

200 g

penne

2

portobello champignons

5 el

olijfolie

3 teentjes

knoflook

versgemalen citroenpeper

6 plakjes

ontbijtspek

125 ml

slagroom

1 zak

rucolasla

50 g

pittige kaas

Aan de slag

Penne beetgaar koken. Paddestoelen schoonvegen en in plakken snijden. In koekenpan 4 el olie verhitten. Plakjes knoflook 1 min. zachtjes fruiten. Paddestoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 min. al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en citroenpeper. Op bord scheppen. In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen. Pasta terugdoen in pan. Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen. Paddestoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen. Al omscheppend nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Pasta overdoen in twee grote warme kommen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.