bewaar
Pasta met pepersalami en magor van familie Van Iersel
Pasta met pepersalami en magor van familie Van Iersel
bewaar

Pasta met pepersalami en magor van familie Van Iersel

15 min. bereiden
275waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

tomaten

300 g

spaghetti

2 eetlepels

olijfolie

1 grote

ui

250 g

champignons

200 g

pepersalami

150 g

magor-kaas

25 g

rucolasla

Aan de slag

Breng water aan de kook voor de spaghetti. Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze 1 minuut onder in het hete water, trek het vel eraf en snijd ze in stukjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en champignons. Voeg de stukjes tomaat toe. Laat even pruttelen. Warm dan de pepersalami even mee. Giet de spaghetti af en meng met de saus en de rucola. Bestrooi met de blokjes magor.

algemeenFamilierecept AllerHande 9 2008. Joke van Iersel: 'Het recept bleek een regelrechte hit in onze familie! Zelfs een moeilijke eter als mijn jongste zoon, die vroeger stiekem de groenten in zijn servet rolde, bleek dit gerecht met smaak te eten. Ik heb het daarom heel vaak gemaakt na een lange werkdag.' Inmiddels komt de pasta ook bij de volgende generatie op tafel; alle drie de kinderen van Joke maken het regelmatig. MarieJosé: 'Hoewel het recept al dertig jaar oud is, vind ik het nog steeds een hippe en vooruitstrevende maaltijd. Het is namelijk niet alleen een heel lekker gerecht, het is ook supermakkelijk te maken. Het gemak past in deze tijd. Ik vind het gebruik van vleeswaren als pepersalami een culinaire vondst. Mijn kinderen op hun beurt eten het nog steeds graag.'