Kruidenboter-kaaskrans

Leuk & snel

- 00:24 min.

Kruidenboterfans opgelet: deze kruidenboter-kaaskrans is onweerstaanbaar, want hij bestaat uit mozzarella én kruidenboter in één hapje! Het pizzadeeg maakt ‘m extra knapperig. Geraspte kaas en peterselie erover en het ziet er ook nog eens mooi uit. Wij voorspellen: voor je het weet is de krans op. 

INGREDIËNTEN
450 g Italiaans pizzadeeg bereid met olijfolie (diepvries)
300 g minimozzarellabolletjes 
75 g kruidenboter (koud)
50 g belegen kaas (stuk)   
5 g platte peterselie 

Kruidenboterhapjes vullen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakken pizzadeeg 5 min. ontdooien en snijd elke plak in 4 vierkantjes.Laat de mozzarellabolletjes goed uitlekken en dep droog.Verdeel steeds 1 bolletje mozzarella en ¼ tl kruidenboter over 1 vierkantje pizzadeeg. Je gebruikt ca. 50 g van de kruidenboter. Vouw de punten van het deeg naar binnen en druk het deeg dicht tot een bolletje.

Kaaskrans maken
Verdeel de bolletjes met de gladde kant naar boven in kransvorm in 2 rijen over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rest van de kruidenboter in stukjes over de krans. Rasp de kaas erboven en bak in het midden van de oven in 18-20 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schuif met behulp van het bakpapier de krans op een serveerschaal en bestrooi met de peterselie.  

TIP
In plaats van minimozzarellabolletjes kun je ook 300 g mozzarella in blokjes snijden en als vulling gebruiken.