Eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta

Receptvideo

- 00:20 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Dit eenpansgerecht met riso, spinazie en pancetta staat al in 20 minuten op tafel. Een makkelijk recept voor de doordeweekse dag dus. Met maar 5 ingrediënten tover je in no-time een heerlijk gerecht op tafel. En dat allemaal met een minimale afwas. Haal die hapjespan maar vast tevoorschijn!

INGREDIËNTEN
80 g pancetta
300 g riso pasta
690 g passata basilico
600 g verse spinazie
150 g AH Biologische feta 50+ 

Pancetta bakken
Verwarm een diepe hapjespan zonder olie en bak hierin de plakjes pancetta in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Riso koken
Voeg de riso toe aan de hapjespan met de achtergebleven bakvet en bak 1 min. Doe de passata erbij en zet het vuur laag. Laat 13-15 min. zachtjes koken onder af en toe roeren.

Spinazie bakken
Voeg na 8 min. in delen de spinazie toe. Als een deel ervan is geslonken, kun je een nieuw deel toevoegen. Zet het vuur eventueel iets hoger. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de spinazie makkelijker te laten slinken. Houd een handje spinazie achter en snijd fijn. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de fijngesneden spinazie. Verkruimel de feta erboven en maak af met de knapperige plakjes pancetta.