bewaar
Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta
Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta
bewaar

Groene-groentesoepje met aspergetips en pancetta

Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits.

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

1 personen

30 g

pancetta

150 g

kruimige aardappel

200 g

fijngesneden prei

300 ml

kraanwater

½

kippenbouillontablet

1 tl

Euroma Italiaanse kruiden vriesdroog

100 g

aspergetips

Vult goed en is snel klaar; ideaal voor een drukke avondspits.

Aan de slag

1

Verhit een kleine soeppan met dikke bodem en bak de pancetta in ca. 8 min. op middelhoog vuur krokant.

2

Houd het goed in de gaten en zet het vuur eventueel lager. Neem uit de pan en laat uitlekken.

3

Schil en snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van 1 cm. Bak samen met de prei in het achtergebleven bakvet 2 min. op middelhoog vuur.

4

Voeg het water, de bouillontablet en kruiden toe, breng aan de kook en laat 8 min. met de deksel op de pan koken. Snijd de aspergetips in 3 stukken en kook de laatste minuut mee.

5

Schenk de soep in een kom en verkruimel het spek erboven.