Hutspot met vegaballetjes

Leuk & snel

- 00:24 min.

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? De lekkerste hutspot stamppot komt in deze tijd van het jaar vast als antwoord voorbij. Deze vegetarische stamppot maak je met maar 5 ingrediënten. De klassieke rookworst, gehaktbal of hachee vervang je met gemak door vegetarische balletjes. En de zak hutspotgroente neemt je een heleboel (snij)werk uit handen. Deze vegetarische Hollandse pot staat in 30 minuten op tafel!

Aardappelen schillen
Schil 1 kilo kruimige aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water met eventueel zout. Voeg 1 kilo hutspotgroente (zak) toe en kook in 20 min. gaar. Verhit 2 el milde olijfolie in een koekenpan en bak 200 g vegetarische basis balletjes 6 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

Hutspot maken
Verwarm 100 ml halfvolle melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen en de groente af en doe terug in de pan. Voeg de melk en 2 el milde olijfolie toe en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Serveer met de vegetarische balletjes.