Vegan ube nicecream met pistache

Leuk & snel

- 00:29 min.

Vegan ijs = lekker! Nicecream, ijs gemaakt van voornamelijk fruit en/of groenten, is heel makkelijk om zelf te maken. In dit recept maak je ijs van ube, een zoete paarse aardappel. Smaakt heerlijk en de prachtig paarse kleur zorgt voor een zomers gevoel op je bord.

NAGERECHT - 4 PERS. - 15 MIN. + 210 MIN WACHTTIJD

INGREDIËNTEN
400 g ube aardappel (ca. 2 stuks)
50 g pistachenoten
½ tl Souq rozenwater
2 el ahornsiroop
150 g kokosyoghurt plantaardige variatie
keukenmachine
metalen brownievorm (20 x 20 cm)

Vegan ijs maken van ube
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de ongeschilde aardappelen, afhankelijk van hun grootte, 30-40 min. in het midden van de oven of totdat ze helemaal gaar zijn. Neem ze uit de oven, halveer ze in de lengte en laat in 20 min. helemaal afkoelen. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel eruit en doe in de keukenmachine.

Ijs in de keukenmachine maken
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder boter of olie de pistachenoten 4 min. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Doe het rozenwater, de ahornsiroop en kokosyoghurt bij de zoete aardappel in de keukenmachine en mix alles tot een gladde massa.

Nicecream in de vriezer doen
Schep het aardappelmengsel in de brownievorm, schep de helft van de pistache erdoor en zet minimaal 4 uur afgedekt in de vriezer. Roer na 2 uur goed om.

Ube ijs serveren
Neem het ijs uit de vriezer en schep met een lepel of ijsschep een mooie bol in een diep bord of kommetje. Bestrooi met de rest van de pistachenoten.

TIP Lekker en mooi met extra gevriesdroogde frambozen.