zo doe je dat: asperges koken, grillen, schaven

Leuk & snel

- 00:35 min.

Het is weer aspergetijd! Ze zijn pas echt lekker als je ze goed weet te bereiden. Hoe doe je dat doet? Met deze drie slimme kooktechnieken: asperges koken, grillen en schaven.

Witte asperges schillen en koken
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de asperges 10 min. Zet het vuur uit en laat ze met de deksel op de pan 10 min. nagaren. Door de asperges nog 10 min. te laten staan worden ze gaar en blijven ze stevig.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R931424/asperges-met-beenham-en-bieslooksaus

Groene asperges grillen
Verwijder de houtachtige onderkant van 700 gram groene asperges. Bestrijk de asperges met 2 eetlepels olijfolie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges in 4 minuten gaar. Keer regelmatig. Neem de asperges uit de pan en leg ze op een schaal.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2418631/gegrilde-groene-asperges-met-amandelen

Asperges schaven
Verwijder de houtachtige onderkant van 250 gram witte en 250 gram groene asperges. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Schaaf met een dunschiller van boven naar beneden langs alle asperges, zodat er dunne plakjes ontstaan.

Bijbehorend recept: https://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2310704/salade-van-dungeschaafde-witte-en-groene-asperges