Gegrilde preien met romesco

Receptvideo

- 01:02 min.

Rooster je prei eens op de barbecue en eet het met romesco, een saus van gegrilde paprika, knoflook en amandelen.

Paprika’s grillen
Steek de barbecue aan. Leg 2 rode paprika’s op het rooster van de barbecue en gril in ca. 15 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Keer regelmatig. Neem van de barbecue en laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of in een afgedekte kom.

Prei roosteren
Leg ondertussen 10 dunne, hele preien op het rooster van de barbecue. Rooster ze ca. 15 min. tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Keer regelmatig.

Romesco-saus maken
Halveer en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Doe samen met 50 gram geroosterde amandelen, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel rodewijnazijn, 1 theelepel gerookt-paprikapoeder, een halve theelepel gemalen komijn,  een halve theelepel chilivlokken en een halve teen knoflook in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus (romesco). Breng eventueel op smaak met zout.

Prei schoonmaken
Neem de prei van de barbecue en laat iets afkoelen. Snijd de onderkant eraf, halveer in de lengte en verwijder de zwartgeblakerde bladeren. Serveer de prei samen met de romesco.