Sushisandwich met rivierkreeftjes en avocado (onigirazu)

Leuk & snel

- 00:38 min.

Je bammetjes in een Aziatisch jasje = onigirazu. Deze sandwiches zijn geknipt voor sushi-lovers.

INGREDIËNTEN

350 ml water
250 g sushirijst (pak 500 g)
50 g rauwkost bietjes julienne (zak 150 g)
3 el seasoning for sushi (sushiazijn, flesje 360 ml)
¼ komkommer
1 eetrijpe avocado
2 el mayonaise
1 tl wasabipasta
4 norivellen
100 g rivierkreeftjes
20 g wasabirucola (zakje 40 g)

Sushirijst bereiden

Doe het water en de sushirijst met eventueel zout in een pan. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.

Sushivulling met veel groente

Meng intussen de bietjesrauwkost en 1 el sushiazijn door elkaar. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en prak fijn met een vork. Meng de avocado met de mayonaise en wasabipasta. Laat de bietjesrauwkost uitlekken. Roer de rest van de sushiazijn door de rijst. Schep in een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm. Verdeel in 8 porties.

Bedek de norivellen

Leg 1 norivel met een punt naar je toe op een groot stuk vershoudfolie. Maak in het midden met 1 rijstportie een vierkantje van 8 cm. Verdeel daar achtereenvolgens 1/4 van de avocadopuree, 1/4 van de rivierkreeftjes, 1/4 van de rucola, 1/4 van de komkommer en 1/4 van de bietjes over. Dek af met weer 1 rijstportie.

Vellen vouwen

Vouw de punten van het norivel naar binnen tot een pakketje. Gebruik eventueel wat water om de puntjes aan elkaar te plakken. Vouw de vershoudfolie strak eroverheen en druk aan. Maak zo nog drie pakketjes. Laat 5 min. staan.

Cut your sandwich!

Snijd de sandwich met een scherp mes vlak voor het serveren schuin door (je snijd door de folie). Verwijder de folie en serveer. Lekker met sojasaus!

Tip: zet een kommetje water neer. Gebruik eventueel steeds wat water om de rijst niet te veel aan je handen te laten plakken.