Baked Alaska Bombe

Receptvideo

- 02:24 min.

Deze feestelijke taart is gemaakt van cake en ijs. Een echt pronkstuk om het kerstdiner mee af te sluiten!

Cake en jam
Haal 2 liter roomijs aardbeien uit de vriezer, zodat het iets zachter kan worden. Bekleed de kom met vershoudfolie en laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd 1 roombotercake in plakken van een halve centimeter dik en bekleed de binnenkant van de kom met twee derde van de cakeplakken. Bestrijk deze plakken met 175 gram aardbeienjam.

Aardbeien roomijs
Schep het roomijs in de vorm. Bestrijk de rest van de cakeplakken aan een kant met nog 175 gram aardbeienjam en leg, met de jamkant naar beneden, op het ijs. Vouw de folie erover. Zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur door en door bevriezen. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Merinque topping
Klop 250 gram eiwit stijf in een vetvrije kom, zorg dat het eiwit goed koud is en net uit de koelkast komt. Voeg geleidelijk 100 gram kristalsuiker toe en klop nog 5 minuten tot het mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan. Haal de bombe uit de vriezer, verwijder de folie en zet hem met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bombe met de achterkant van een lepel met het eiwit en maak slordige pieken. Zorg dat de bombe overal is bedekt met eiwit.

Oven
Zet de bombe 5 minuten in de oven tot het eiwit goudbruin begint te kleuren. Controleer halverwege of hij gelijkmatig kleurt, draai hem anders door het bakpapier heel voorzichtig te verschuiven. Serveer direct.