Bak­ed Alas­ka

Toveren in de keuken? Met deze ijstaart uit de oven doe je het!

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 4 uur wachten
    • 5 min. oventijd
(5) waardeer
nagerecht Toveren in de keuken? Met deze ijstaart uit de oven doe je het! 12 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde metalen of glazen schaal (3 liter)
  • vershoudfolie
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de schaal met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de cake in plakken van een ½ cm dik. Bekleed de binnenkant van de schaal met ⅔ van de cakeplakken. Bestrijk deze met de bolle kant van een lepel met ⅔ van de jam.
  2. Meng de goji-moerbei en pitten en gevriesdroogde aardbeien door het ijs. Schep het ijs in de schaal. Bestrijk de rest van de cakeplakken aan 1 kant met de rest van de jam en leg met de jam kant naar beneden op het ijs. Vouw de overhangende vershoudfolie erover. Zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur door en door bevriezen.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Klop het koude eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het eiwit mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.
  4. Haal de schaal uit de vriezer en vouw de vershoudfolie terug. Keer de schaal om op een met bakpapier beklede bakplaat zodat de bombe met de platte kant op de bakplaat komt en verwijder de rest van de folie. Bestrijk de bombe met de bolle kant van een lepel met het eiwit. Zorg dat de bombe overal met het eiwit wordt bedekt en dat het eiwit ook pieken heeft. Zet de bombe 5 min. in de oven tot het eiwit goudbruin begint te kleuren. Controleer halverwege of het eiwit gelijkmatig kleurt, draai de bombe anders een beetje door het bakpapier heel voorzichtig te verschuiven. Zet de bombe op een schaal en serveer direct.

bereidingstip:

Heb je een crème-brûléebrander? Gebruik die dan in plaats van de oven om de pieken van het eiwit mooi goudbruin te kleuren. Zet de bombe wel voor je het eiwit aanbrengt al op de schaal.

bewaartip:

Je kunt de bombe 5 dagen van te voren maken tot de stap dat je de oven gaat aanzetten en het eiwit gaat opkloppen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 50 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Baked Alaska

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak­ed Alas­ka

1
1
  • 2 liter AH Biologisch vanilleroomijs

Haal het ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden.

2
2

Bekleed ondertussen de schaal met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen.

3
3
  • 400 g roombotercake

Snijd de cake in plakken van een ½ cm dik. Bekleed de binnenkant van de schaal met ⅔ van de cakeplakken.

4
4
  • 150 g aardbeienjam extra

Bestrijk deze met de bolle kant van een lepel met de jam.

5
5
  • 225 g AH verrijker gojibes, moerbei en pitten
  • 20 g gevriesdroogde aardbeien

Meng de goji-moerbei en pitten en gevriesdroogde aardbeien door het ijs. Schep het ijs in de schaal.

6
6
  • 75 g aardbeienjam extra

Bestrijk de rest van de cakeplakken aan 1 kant met de rest van de jam en leg met de jam kant naar beneden op het ijs.

7
7

Vouw de overhangende vershoudfolie erover. Zet in de vriezer en laat minimaal 4 uur door en door bevriezen.

8
8

Verwarm de oven voor op 220 °C.

9
9
  • 200 g Two Chicks eiwitten
  • 100 g fijne kristalsuiker

Klop het koude eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het eiwit mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.

10
10

Haal de schaal uit de vriezer en vouw de vershoudfolie terug.

11
11

Keer de schaal om op een met bakpapier beklede bakplaat zodat de bombe met de platte kant op de bakplaat komt en verwijder de rest van de folie.

12
12

Bestrijk de bombe met de bolle kant van een lepel met het eiwit.

13
13

Zorg dat de bombe overal met het eiwit wordt bedekt en dat het eiwit ook pieken heeft.

14
14

Zet de bombe 5 min. in de oven tot het eiwit goudbruin begint te kleuren.

15
15

Controleer halverwege of het eiwit gelijkmatig kleurt, draai de bombe anders een beetje door het bakpapier heel voorzichtig te verschuiven.

16
16

Zet de bombe op een schaal en serveer direct.

bereidingstip:

Heb je een crème-brûléebrander? Gebruik die dan in plaats van de oven om de pieken van het eiwit mooi goudbruin te kleuren. Zet de bombe wel voor je het eiwit aanbrengt al op de schaal.

bewaartip:

Je kunt de bombe 5 dagen van te voren maken tot de stap dat je de oven gaat aanzetten en het eiwit gaat opkloppen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.