Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tastytom-trostomaten

Receptvideo

- 02:20 min.

Ben je op zoek naar een lekker zomers en Italiaans recept voor vanavond? Dan moet je deze saltimbocca met risotto en tomaten eens proberen. Eet smakelijk!

Kalkoenfilets
Leg een stukje vershoudfolie op 280 gram kalkoenfilets à la minute en sla ze plat met de bodem van een koekenpan of de platte kant van een koksmes.
Verdeel 70 gram parmaham over de filets. Leg er een blaadje salie uit een half bakje verse Italiaanse kruidenmix op. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker.

Snipper 1 ui. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en haal de blaadjes van de takjes tijm, oregano en de rest van de salie. Snijd alles fijn.

Risotto maken
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui 3 minuten op laag vuur. Voeg de kruiden en 300 gram risottorijst toe. Voeg een scheut hete kippenbouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Saltimbocca bakken
Verhit ondertussen in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de kalkoenrolletjes in 15 minuten rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen 2 schalen tastytom-trostomaten in kwarten. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak ze 5 minuten. Schep regelmatig om.

Serveer met de risotto en de saltimbocca. Zo maak je Kalkoensaltimbocca, risotto en gebakken tastytomtrostomaten.