Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling

Receptvideo

- 03:09 min.

Deze gebraden kip is zo rijk van smaak dankzij een vulling van kruiden, noten en vruchten. Lekker met rode cherry­potatoes.

Broodkruim
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek 1 witte pistolet in stukjes en maal in de keukenmachine tot broodkruim. Schep over in een ruime kom. Rasp de oranje schil van 2 sinaasappels. Pers 1 vrucht uit. Schil 4 centimeter verse gember en snijd grof.

Vulling
Doe de helft van het sinaasappelrasp met het -sap, de gember, 95 gram geroosterde amandelen, 100 gram dadels, 100 gram abrikozen, 1 eetlepel baharat en 3 tenen knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Meng door het broodkruim en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de holte van de kip ermee.

Onder de huid
Snijd 2 tenen knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met de rest van het sinaasappelrasp, 1 eetlepel baharat, 2 eetlepels olijfolie, peper en eventueel zout. Maak voorzichtig het vel van de reeds gevulde kip op de borst en poten los, door met je vingers vanaf de hals onder de huid te gaan. Door je vingers zacht te bewegen komt het vel een beetje los. Stop de helft van het baharat-oliemengsel onder de huid op het vlees van de kip. Verdeel de kruiden voorzichtig en gelijkmatig met je vingers.

Kip in zak
Verdeel de rest van het baharat-oliemengsel over de buitenkant van de kip. Meng 1 eetlepel olijfolie en de rest van de knoflook door 750 gram rode cherry-potatoes. Doe de kip in de braadzak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Braad in het midden van de oven in ongeveer 70 minuten gaar. Leg na 45 minuten de aardappeltjes ernaast. Haal de kip uit de braadzak, pas op, dit is heet!, en serveer met de aardappeltjes en de kippenjus uit de zak. Zo maak je gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling.