bewaar
Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling
Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling
bewaar

Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling

Met deze gevulde kerstkip zit je gebraden, eh, gebakken met Kerstmis.

30 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse witte pistolet

2

medium handsinaasappels

4 cm

verse gember

95 g

ongezouten geroosterde amandelen

100 g

dadels zonder pit

100 g

gedroogde abrikozen

2 el

baharat kruidenmix

5 tenen

knoflook

1

Franse scharrelkip

3 el

traditionele olijfolie

750 g

rode cherry-potatoes

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

Met deze gevulde kerstkip zit je gebraden, eh, gebakken met Kerstmis.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de pistolet in stukjes en maal in de keukenmachine tot broodkruim. Schep over in een ruime kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappels. Pers 1 vrucht uit. Schil de gember en snijd grof.

2

Doe de helft van het sinaasappelrasp met het -sap, de gember, amandelen, dadels, abrikozen, 1 el baharat en 3 tenen knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Meng door het broodkruim en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de holte van de kip ermee.

3

Snijd de overige tenen knoflook fijn. Meng de helft van de knoflook met de rest van het sinaasappelrasp, de rest van de baharat, 2 el olie, peper en eventueel zout. Maak voorzichtig het vel van de reeds gevulde kip op de borst en poten los, door met je vingers vanaf de hals onder de huid te gaan. Stop de helft van het baharat-oliemengsel onder de huid op het vlees van de kip. Verdeel de kruiden voorzichtig en gelijkmatig met je vingers. Verdeel de rest van het baharat-oliemengsel over de buitenkant van de kip.

4

Meng de rest van de olie en de rest van de knoflook door de aardappeltjes. Doe de kip in de braadzak en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Braad in het midden van de oven in ca. 70 min. gaar. Leg na 45 min. de aardappeltjes ernaast.

5

Haal de kip uit de braadzak (pas op, dit is heet!) en serveer met de aardappeltjes en de kippenjus uit de zak.

tip

variatietipJe kunt de cherryaardappeltjes ook vervangen door krieltjes.

bewaartipJe kunt dit gerecht tot en met het mengen van de aardappeltjes met de knoflook een dag van tevoren bereiden. Doe de kip in de braadzak. Bewaar alles in de koelkast.

combinatietipMaak met een stoofperenpakket (Feestfavoriet) een stoofperenmoes en serveer bij de kip.

algemeenTip: * Dit product is alleen tijdens de feestdagen verkrijgbaar.

Vlees vullen

Instructievideo - 01:20 min.

Gebraden kerstkip met noten-vruchtenvulling

Instructievideo - 03:09 min.