Venkelsoep
Venkelsoep

Venkelsoep

Venkelsoep, hiermee zet je een keer iets anders op tafel! En je kunt er eindeloos mee variëren. Combineer je soep eens met zalm of tomaat voor net dat beetje extra. En wat dacht je van kipgehaktballetjes? Laat je verrassen!

Venkelsoep maken

Venkelsoep maken

Ingrediënten

4 personen

1

venkelknol

1

prei

1 teen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

1 l

water

2

groentebouillontabletten

1

tomaat

½ el

citroensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  1. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in stukken van 1 cm. Was de prei en snijd in ringen. Halveer en plet de knoflook met een mes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de venkel, prei en knoflook 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg het water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in en dompel kort onder. Neem uit de pan en dompel ze vervolgens in een bakje koud water. Verwijder het velletje en de zaadjes en snijd in blokjes.
  4. Neem de soeppan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Schep de tomatenblokjes door de soep en garneer met het venkelgroen.