Recepten met vlees
Recepten met vlees

Recepten met vlees

Vlees, we zijn er dol op. Een mooi stuk rosé gebakken biefstuk als pronkstuk op het bord, of een gehaktpie uit de oven op een doordeweekse dag. Om het de vleesliefhebber iets gemakkelijker te maken, maakten wij een mooie selectie van onze favoriete vleesgerechten.

Steak tartaar
Steak tartaar

Steak tartaar

Ingrediënten

4 personen

2

ambachtelijke baguettes licht meergranen

1 el

traditionele olijfolie

3 takjes

verse platte peterselie

3

sjalotten

12

Amsterdamse mini augurken

400 g

biefstuk

2 el

kappertjes

2 tl

worcestershiresauce

½ tl

zout

4

scharreleieren

2 el

dijonmosterd

2 tl

tabasco

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • portioneerringen (Ø 7 cm)

  1. Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de stukken brood 3 min. op de snijkant. Laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe in een kom. Meng de peterselie, ⅔ van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, worcestershiresauce en het zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Doe een portie van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
  4. Verdeel het brood over de borden. Serveer de mosterd, extra worcestershiresauce, tabasco en de rest van de sjalot erbij om op smaak te brengen. Lekker!