bewaar
Entrecote bakken
Entrecote bakken
bewaar

Entrecote bakken

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

entrecotes

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Haal de entrecotes uit de verpakking, dek af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 min. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.

2

Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de entrecotes net in passen en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de entrecotes in de pan en bak op hoog vuur. Voor rood 1-2 min.; medium 2-3 min.; doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.

3

Leg de entrecotes uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.

bereidingstipDeze baktijden gelden voor een entrecote van ca. 1½ cm dik. Bij een dikker stuk vlees is de baktijd langer. Test met behulp van de spanning op de muis van je hand hoe gaar de entrecote is: rare (wijsvinger op de duim), medium (middelvinger op de duim) of well done (ringvinger op de duim).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Entrecote bakken

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig