bewaar
Gevulde varkenshaas
Gevulde varkenshaas
bewaar

Gevulde varkenshaas

Even anders dan de klassieker: geïnspireerd op de Cuban Sandwich.

25 min. bereiden
20 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

varkenshaas

2 el

grove mosterd

100 g

gegrilde yorkham

15 g

verse koriander

2 el

jalapeñopeper in pot

100 g

emmentaler

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • kaasschaaf

  • keukentouw

Even anders dan de klassieker: geïnspireerd op de Cuban Sandwich.

Aan de slag

1

Snijd het midden van de varkenshaasjes over de hele lengte tot ⅔ in. Vouw open en verpak losjes in vershoudfolie. Sla het vlees met de bodem van een koekenpan plat, tot een ½ cm.

2

Verwijder de folie en bestrijk het vlees met de mosterd en verdeel de ham erover. Snijd de koriander en jalapeño’s grof en verdeel over de ham. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de koriander en jalapeño’s. Laat aan de bovenkant 3 cm van de rand vrij, zodat je de vulling bij het oprollen er niet uit duwt.

3

Rol de varkenshaasjes zo strak mogelijk op en wikkel om elk rolletje een stuk keukentouw (ca. 1 m). Knoop de uiteinden van het touw aan elkaar.

4

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees in 20 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verwijder het touw en snijd in plakken.