Quiches met zalm
Quiches en de zalm zijn al jaren de beste maa(l)tjes. Gelukkig zijn ze niet eenkennig en staan ze open voor nieuwe vrienden als de asperge, zeekraal, biet, mosselen en mascarpone. Want ook daarmee maak je de heerlijkste quiches.

Frisse quiche met flame roasted zalm
Ingrediënten
4 personen
270 g
vers bladerdeeg
10 g
verse dille
1
citroen
6
middelgrote eieren
250 g
ricotta
2
gele paprika's
200 g
verse flame roasted zalm
400 g
koelverse bloemkoolrijst
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
- Snijd de dille fijn. Houd 2 takjes achter (per quiche). Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de ricotta, dille, het citroenrasp, 2 el citroensap (per quiche) en peper.
- Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Snijd ⅔ van de zalm in reepjes van een ½ cm breed. Meng de bloemkoolrijst, paprika en zalmreepjes door het eimengsel. Verdeel de vulling over het bladerdeeg.
- Bak de quiche in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Maak van de rest van de zalm een paar mooie roosjes en leg deze met de takjes dille in het midden van de quiche.